Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2021 13:15 - 6 грешки, които трябва да избягвате при избора на уеб хостинг
Автор: technews Категория: Технологии   
Прочетен: 303 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 29.07.2021 13:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Интернет вече е част от ежедневието на всеки - независимо от възтастта и локацията. Мнозина отварят очи и проверяват за нови известия в социалните мрежи, месинджъри, преглеждат новините от мобилния си телефон.

Все повече бизнеси и хора заявяват своето присъствие и интереси в интернет. С всеки ден нараства броя на сайтовете - от типа "визитки" на фирми и лични блогове - до електронни магазини.

Ако планирате да създадете своя първи сайт, ще бъде нужно да изберете домейн - името, с което ще бъде намиран в адресната лента, както хостинг - това е мястото, на което ще се помещава - домът на сайта. 

За избор на домейн - се фокусирайте около кратко и лесно за произнасяне име, което е говорящо за тематиката на сайта. Ако имате изграден  бранд - използвайте него, ако е личен блог или електронен магазин - може да е свързано с тематика, за да обхващате и тематични търсения и да отговаря, като релевантност. Хубаво и разшриението да е авторитетно, за да придава тежест на сайта.

При избора на хостинг, обаче, има повече подводни камъни и грешки, които да Ви препънат по пътя към успеха. В публикацията ще прегледаме кои са по-често срещаните грешки, при избор на хостинг.

Грешка №1: Избор на безплатен хостинг

Мнозина се изкушават от офертите за безплатен хостинг, но такова изкушение може Ви осигури проблеми в дългосрочен план. Например:

  • Хостинг компанията може да поставя нежелани реклами на трети страни на вашия сайт.
  • Сайтът Ви може да зарежда бавно
  • Ако бизнесът Ви нарастне, ресурсите няма да могат да поемат растежа му. 
  • Вероятно няма да можете да стартирате определени скриптове.
  • Може да не се класирате добре в резултатите на търсачките.

Например - безплатния хостинг от WordPress.com. Въпреки че WordPress е силна платформа за изграждане на блогове, опцията за безплатен хостинг ограничава софтуера WordPress и си запазва правото да поставя реклами на вашия сайт.

Рискувате да загубите контрола над вашия сайт и да не получите качествената услуга, ако изберете безплатен уеб хост.

Грешка №2: Не се четат отзивите за хостинг компаниите

Лесно ще намерите хостинг оферта, който звучи перфектно за вас, без да правите голямо проучване. Но дали тази оферта не е капан? За да добиете по-добра представа коя компания ще ви осигури най-добрата услуга - четете отзивите за хостинг. Бъдете внимателни що се отнася до:

  • Жалби за обслужването на клиенти
  • Проблеми с downtime или бавна скорост
  • Жалби относно проблеми със сигурността

Ако пък намирате само позитивни отзви - по-скоро има нещо съмнително и е възможно да са спонсорирани. Търсете рецензии от технически грамотни автори с опит от първа ръка, които лично са тествали хостинг услугите, за които пишат.

Грешка № 3: Не се проучват ограниченията

Ако хостинг услугата звучи твърде добре, то вероятно има уловки. Едва ли компанията лъже, но да кажем - хитрува - виждате това, което ще Ви изкущи, без да се запознаете с ограниченията посочени със ситен шрифт.

Например, ако е посочено, че получавате „неограничена“ честотна лента, то ограниченията ще бъдат наложени от други параметри.Например - с достигане до определен лимит на честотната лента, хостинг компанията може да започне да ви ограничава и да забавя вашия сайт.

Други ограничения, за които трябва да внимавате, включват:

  • Забрана за инсталиране на собствен софтуер
  • Няма SSH
  • Няма опция за множество POP акаунти

Често тези ограничения не са посочени изрично, а за да се информирате за тях - следва да поптате изрично.

Грешка №4: Не се тества обслужването на клиенти

Човек и добре да живее - рано или късно опира до съпорта на хостинг компанията, а ако той не е на ниво - то реално ще се наложи да се оправяте сами.

Дори и компанията да обявява денонощна поддръжка, може да не е така. Преди да заявите хостинг услуга, тествайте какво е обслужването на клиенти. Подгответе си списък с въпроси, на които няма отговор на сайта на компанията.  Задавайте ги по различно време на денонощието и през различните форми за контакт - мейл, телефон, чат ... 

Ако сте потенциален клиент, вероятно ще откликват бързо, за да Ви спечелят. Затова потърсете мнения за съпорта и в отзивите за компанията.

Грешка #5: Избор на хостинг без гаранция за възстановяване

Дори и да сте прочели добри рецензии и да сте тествали съпорта, пак няма гаранция, че ще останете доволни от хостинг услугата. 

Добрите хостинг компании дават възможност за възстановяване платената сума, ако не сте удовлетворени. Прочетете внимателно политиката за възстановяване, за да се запознаете а правилата и условията. Например, може да има срок, в който да предявите претенцията си.

Грешка #6: Избор на неподходяща хостинг услуга

Това е сред най-често срещаните грешки. Най-ниските цени за споделени хостинг обичайно са за малки и стартиращи сайтове. Ако, обаче, планирате растеж - изберете релевантна за очаквания трафик и натоварване хостинг услуга.

Не изхождайте само от размера на сайта си. Разгледайте и какви опции предлага хостинг услугата. Например, най-евтината опция може да не предлага поддръжка по имейл, SSL сертификат, поверителност на домейна или безброй други функции, които да са Ви нужни. От друга страна, няма нужда, ако сайтът Ви е малък, може да не използвате голяма част от екстрите на скъпа хостинг услуга.

Хубаво е, че повечето хостинг компании са гървкави и допускат надграждане при необходимост.

Ако се постараете да не допускате тези шест грешки при избор на хостинг, то ще намерите подходящата услуга по-усешно.





Тагове:   хостинг,


Гласувай:
0




1. anetta - А още по-хубавото е..
29.07.2021 14:29
че и това ще отмине и хората ще се върнат към реалният начин и на комуникация, и на бизнес.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: technews
Категория: Технологии
Прочетен: 2868
Постинги: 1
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930